Ледащий гаспачо

Спека триває і примушує шукати холодні варіанти звичних страв та заглядати до кулінарних книг далеких країн - наприклад, Іспанії, де готують чудові холодні супи. Особисто я дуже полюбляю прохолодну "першу", особливо суп на кефірі, про який вже розповідала, проте хочеться скуштувати й щось інше. І тут на допомогу приходить гаспачо - відносно легкий у приготуванні (якщо не рахувати перетирання крізь сито) холодний суп. От тільки, на жаль, не завжди знаходиться час робити все, як слід - і так з'являється "ледащий" варіант знаменитого супу. Чому "ледащий"? Бо для нього достатньо блендера і натхнення :)


Інгредієнти:
- 500-700 г м'ясистих помідорів
- 2 огірки
- 1-2 болгарські перці
- цибулина (краще червона)
- 2-3 зубчики часника
- червоний перець (1 см)
- базилік
- оливкова олія
- червоний винний оцет
- сік половини лимона
- панірувальні сухарі або скибочка хліба
- сіль, цукор


Облити помідори окропом, і перекласти у холодну воду. Зняти шкірку, видалити плодоніжки, порізати на великі шматки і подрібнити у блендері.


Перець почистити, з огірків зняти шкірку. Порізати великими шматками та подрібнити у блендері разом із томатами. Якщо ви полюбляєте, щоб "у супі хоч щось можна було жувати", як мій чоловік, то по половинці огірка та перцю поріжте кубиками і покладіть до каструлі.


Додайте у блендер порізану цибулю та подрібнений часник, трохи панірувальних сухарів або шматочок хліба для густоти, подрібнений шматочок гострого перцю та листя базиліку і подрібніть усе разом. Додайте сік лимона, олію, оцет, сіль та цукор за смаком та добре перемішайте. Вилийте суміш до каструлі та дайте їй настоятися годину-другу у холодильнику. 


От і все. Суп у тарілці прикрасити листям базиліку. Смачного!

You Might Also Like

0 коммент.

НАПРЯМКИ

Крокуючи близькими та далекими стежками...