понеділок, 13 липня 2015 р.

"Ліниві" вареники

Продовжуючи тему швидких страв, хочу сьогодні із вами поділитися, так би мовити, майстер-класом від моєї мами :) Тож сьогодні готуємо ліниві вареники!


Інгредієнти:
- сир домашній (500 г)
- яйця (3-4 шт)
- борошно (200 г, чи навіть більше за необхідності, а також для присипки під час готування)
- цукор (2-3 ст. ложки)
- сіль
- сметана, масло вершкове, мед - для подачі


Ретельно розім'яти сир. В ідеалі - перетерти через сито.


Додати яйця, цукор, дрібку солі.


Ретельно перемішати суміш.


Потроху додаючи борошно, вимісити тісто.


Тісто за результатом має бути доволі щільним та однорідним.


Розкатати тісто у ковбаски приблизно 5 см у діаметрі.


Нарізати ковбаски на невеличкі шматки, трохи приминаючи кожен на поверхні із борошном.


Мають вийти ось такі зворушливі галушки із сиру :)


Вкидаємо вареники в окріп, і чекаємо, поки вони не піднімуться на поверхню води. Саме це вказує на їхню готовність.


Виймаємо вареники шумовкою. Виставляємо на стіл масло, сметану та мед - їх додають для смаку за бажанням.


Смачного! :)


0 коммент. :

Дописати коментар

 
biz.