Музей порцеляни у Ризі

Гуляючи вулицями Старої Риги, варто зазирнути до малопомітного підвального приміщення позаду знаменитої Церкви св. Петра. У цьому невеличкому музеї, що періодично змінює експозиції, можна натрапити на справжні порцелянові скарби!

Зокрема, нам вдалося пороздивлятися найрізноманітніші чайні сервізи, як місцевого виробництва, так і іменитих мануфактур; з мальованим та фактурним орнаментом; з патріотичними, флоральними, геометричними та іншими візерунками. Зараз традиції повільного чаювання із сервіруванням столу для гостей відійшли у минуле, але, дивлячись на різнокольорові, тендітні та брутальні сервізи, стає жаль, що зараз ми не збираємося на вечірній чай.







 









 


Минуле зі складним оздобленням та різноманітністю предметів у сервізі тут плавно перетікає в мінімалістичне, яскраве сучасне. А кухонні атрибути поступаються місцем прекрасним інтер'єрним дрібничкам - статуеткам, вазам, складним сучасним композиціям.



 

 

 


А ще в музеї можна "зазирнути за лаштунки", побачивши ілюстрацію етапів виготовлення порцелянового виробу, роздивившись різноманітні матеріали, що використовуються керамістами, і навіть взяти участь у невеличкому МК.


Офіційна сторінка музею: http://porcelanamuzejs.riga.lv/

Усі фото з нашого візиту можна побачити тут. Використовуйте вільно за умови посилання на автора.

You Might Also Like

0 коммент.

НАПРЯМКИ

Крокуючи близькими та далекими стежками...