Музей моди у Ризі, еспозиція початку ХХ сторіччя

Потрапивши минулого року до Риги, неможливо було не відвідати місцевий Музей моди. Тим більше, що якраз тоді він пропонував своїм відвідувачам поринути в мій улюблений період початку ХХ сторіччя.

Починалася експозиція вишуканими вбраннями епохи Модерн: взірці відомих домів мод того часу та місцевих майстринь. Тендітні, розкішні матерії, жіночні силуети, тонке оздоблення та майстерно виконані деталі - все можна було роздивлятися годинами!


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вишукані сукні, пальто, костюми епохи Модерн плавно поступалися місцем 20-м з їхніми більш прямими силуетами, коротшими подолами, але не менш вишуканим декоруванням. Втім, відголоски Першої світової не давали забути, що саме змусило одну епоху прийти на зміну іншій.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Окремо можна було оцінити усі ті приємні дрібнички, які створюють довершений жіночий образ: капелюшки, сумочки, взуття, перчатки й багато іншого. Деталі, що й сьогодні говорять про свою власницю чимало.




 



 



"Родзинка" експозиції - аромати того часу. Всього кілька витончених флаконів, але всі вони все ще зберігали парфумерні композиції, які можна було спробувати. Особливі враження!



І як же без тих багатьох ескізів, зображень з модних каталогів та листівок, що зображують прекрасні образи минулого... Поціновувачі могли б не одну годину роздивлятися чарівні силуети.



 



А на завершення - інтерактивна хронологія моди та стильного плину часу: від традиційного латвіського вбрання до сьогодення. Епохи змінюються, але відчуття прекрасного так само підштовхує нас до модного пошуку та самовираження.

 

 

 

 

Офіційна сторінка музею: http://www.fashionmuseumriga.lv/ Зараз там представлена експозиція, присвячена кринолінам.

Усі фото з нашого візиту можна побачити тут. Використовуйте вільно за умови посилання на автора.

You Might Also Like

0 коммент.

НАПРЯМКИ

Крокуючи близькими та далекими стежками...