Гарбузові млинці

За заявками читачів - неочікуваний осінній рецепт :)
Або куди подіти гарбуз, якщо каші ви не дуже полюбляєте, а на випічку немає натхнення.


Інгредієнти:
- гарбуз чищений (300 г)
- яйця (3 шт)
- борошно (300 г)
- молоко (300 мл)
- цукор (2 ст. ложки)
- олія соняшникова (3 ст. ложки)
- сіль (дрібка)
- мелені кориця, імбир, гвоздика, духмяний перець - за смаком
- масло верхкове для змащування готових млинців
- вода для варки гарбуза

За бажання: висівки чи цільнозернове борошно.


Гарбуз відварити у воді до м'якості (якщо шматочки такі, як на фото, то це 10 хв від моменту кипіння). Ретельно злити воду, бо зайва нам у млинцях не потрібна, і подрібнити гарбуз блендером у пюре.


У великій мисці добре збити яйця із цукром та сіллю. Додати гарбуз, борошно, добре перемішати. 


Долити молоко (в мене було вівсяне, але звичайне, звісно, теж чудово підійде). За бажанням, щоб додати млинцям користі, до третини борошна можна замінити на цільнозернове. Або ж під кінець додати 2-3 ст. ложки висівок, як зробила я, але в цьому разі не забудьте долити 50-100 мл молока, аби тісто залишалося рідким. Наостанок додайте спеції (якщо якісь або всі вам не до вподоби, пропустіть, хоча вони додають трохи святкового настрою) та олію, і знову добре перемішайте.


Тісто має бути достатньо рідким, аби м'яко розтікатися по пательні. Дайте йому "відпочити" хвилин 10-15. Приблизно один половничок на стандартну пательню для млинців, трохи гравітаці та відцентрової сили - і у вас смачні "сонечка" із гарбузовим смаком.

 

Не забудьте скласти млинці стопочкою на гарну тарілку (з описаної кількості тіста виходить 10 млинців "на всю тарілку"), промастивши кожен маслом, і додати, чого душа до них бажає. Мій чоловік надає перевагу сметані та варенню, а я люблю йогурт та мед, тож вирішуйте самі.


Смачного! :)



You Might Also Like

1 коммент.

НАПРЯМКИ

Крокуючи близькими та далекими стежками...